Eminettin mah. Adliye Cd. NO:8/1 Merkez/Rize
0850 259 0300 - 0533 045 46 53 anzerbalevi@gmail.com
Anzer Bal Evi

Anzer Balı Neden Farklı ?

Anzer Balı Neden Farklı ?

2022-04-08 / Anzer BalEvi

Anzer balı Dünyada sadece ülkemizde üretimi yapılan nadir bulunan ve az üretimi olan bir bal türüdür. Diğer ballardan ayıran en belirgin özelliği eşi benzeri bulunmaması ve içeriğinden dolayı birçok hastalığa şifa olmasından dolayıdır. Anzer balı Rize de Anzer Yaylası adı verilen yaylada üretilir. Adını bu yayladan alan bal Kafkas cinsi arı türünün topladığı polenlerden oluşan çiçek balıdır. Bu balı en özel yapan ise dünyada sadece bu yaylada yetişen bazı çiçek türünün burada yetişmesidir. Anzer balında da bu şifalı çiçeklerin polenleri bulunur. Firmamız sizlere orijinal Anzer balını en doğal halini el değmeden kavanozlayıp kapınıza kadar ulaştırıyor. Garantili patentli Anzer balının şifasından faydalanmak için bize ulaşmanız yeterli olacaktır. Tüm aileniz ile birlikte güvenle tükebileceğiniz. Firmamızdq anzer balı isteğe göre küçük gramajlar halinde de satışa sunuluyor. Böylelikle az miktarlarda alarak bütçenize uygun olan boyutları da tercih etme imkanınız bulunuyor.

Anzer Balı Dünyaya Açılan Kapı

Dünyaya nam salmış anzer Balı Osmanlı Devletin de sarayda padişahlar tarafından tüketiliyordu. Değeri ozamandan beri bilinen Anzer balı şifa kaynağı olarak doğal ilaç niyetine tüketiliyordu. İnsan sağlığına sayısız olumlu etkisi olan Anzer balı içerisinde bulunan vitaminler ve güçlü antioksidanlar sayesinde vücudu hastalıklardan koruyor. Anzer balı eski tip kara kovanlar yerine fenni kovanlarda üretilir. Anzer balının laboratuvar ortamında incelenmesi sonucunda içerisinde yaklaşık 500 farklı çiçek türünün polenlerine rastlanmıştır. Bu yüzden oldukça yoğun bir tadı olan Anzer balının içinde kesinlikle ağaç çiçekleri bulunmaz. Çünkü Anzer yaylasında ağaç yada ağaçsı bitki yetişmez. İngiliz, Alman ve Türk botonik bilimciler tarafından inceleme altına alınıp benzersizliği dünyaca üne kavuşmuştur. Bu yüzden Anzer balına tüm dünyadan yoğun talep vardır. İnsanlar Anzer balı almak için bir sene öncesinden ön sipariş oluşturup yeni mahsül ürün için ayırttma işlemi yaparlar.

 

Anzer Balının Sağlık Üzerinde Etkisi

Anzer balının insan sağlığı üzerinde oldukça fazla olumlu etkisi vardır. Her yıl hava durumuna göre Anzer balının üretimi değişkenlik gösterir. Bu durum Anzer balı fiyatları üzerinde de etikili olur. Son iki yılda Anzer balının fiyatı zam almamış aynı fiyattan satışa sunulmuştur. Anzer balının sağlığa sayısız faydası vardır. Bunların bazılarından bahsetmek gerekirse,

  1. Kemikleri, kasları güçlendirir, gelişim ve büyümeyi hızlandırır.
  2. İshali keser, kabızlığa iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler.
  3. Akciğer hastalıklarını iyileştirir.
  4. Prostatı önler, kanser hastalıklarında tedaviye destek verir.
  5. Cilt hastalıklarına, cilt lekelerine iyi gelir. Sedef hastalığı tedavisinde kullanılır.
  6. Hafızayı güçlendirir, zihni açar ve zinde tutar.
  7. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırır damar sertliği ve damar tıkanıklığını engeller.
  8. Ağrı kesici, sancı giderici özelliğe sahiptir.
  9. Yaraların hızlıca iyileşmesini sağlar.
  10. İltihap önleyici özelliği vardır.
  11. Sarılık, hepatit B gibi hastalıkları tedavi edici özelliktedir.
  12. Mide ülserini tedavi eder.
  13. Öksürük, bacemcik, boğaz ağrısı, astım gibi solunum yolları hastalıklarını tedavi eder.
  14. İçerisinde bol miktarda kalsiyum, potasyum, c vitamini bulunduğu için günlük vitamin ihtiyacınızı karşılar.
  15. Cinsel isteksizlğe iyi gelir metobalizmayı hızlandırır.
  16. Enerji verdiği ve halsizliğe, yorgunluğa iyi geldiği için sporcular tarafından doping gibi kullanılır.

Anzer balının faydaları burada saydıklarımızdan çok daha fazladır. Günlük tavsiye edilen miktarda tüketildiği taktirde hastalıkları önleyici özelliği vardır. Firmamız size Anzer yaylalarının serin yamaçlarından toplanan taze Anzer balını kapınıza kadar ulaştırıyor. Yüzde yüz orijinal ve doğal Anzer balı hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: