Eminettin mah. Adliye Cd. NO:8/1 Merkez/Rize
0850 259 0300 - 0533 045 46 53 anzerbalevi@gmail.com
Anzer Bal Evi

Anzer Balını Kimler Tüketebilir?

Anzer Balını Kimler Tüketebilir?

2022-03-11 / Anzer BalEvi

Anzer Balını Kimler Tüketebilir?

Anzer balını kimler tüketebilir? Anzer balı nedir? Anzer balının faydaları nelerdir? Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Anzer balı, Rize’nin Anzer yaylasında üretilen bir çiçek balı türüdür. Diğer ballardan kendisini ayıran pek çok fark bulunsa da en önemli farkı Kafkas arıları tarafından üretiliyor olmasıdır. Bilindiği üzere Kafkas arıları çok çalışkan ve hiç yorulmayan arı cinslerindendir. Anzer balını bu denli kıymetli kılan ise nadir bulunan bir bal olması ve Kafkas arılarının neslinin tükeniyor olmasıdır.

Anzer Balını 7’den 70’e herkes tüketebilir. Bebekler, çocuklar ve erişkinlerin kullanımı için ideal bir bal türüdür. Yalnızca bu balı çok fazla tüketmemek gerekir. Dozunda, kararınca ve yalnızca günde bir defa tüketmek sağlığa olumsuz etki göstermeyeceği gibi inanılmaz iyi sonuçlar meydana getirir. Anzer balının tüketimini şu şekilde gösterebiliriz;

Bebeklerde Anzer balı tüketimi; Emzirme veya yemekten bir saat önce 1 çay kaşığı aç karna tüketilebilir.

Çocuklarda Anzer balı tüketimi; Yemeklerden bir saat önce 1 tatlı kaşığı tüketilir. Aç karna tüketilmesi gerekir.

Yetişkinlerde Anzer balı tüketimi; Yemeklerden bir saat önce aç karna 1 çorba kaşığı tüketilebilir.

 

Anzer Balı Nereye Ait?

Anzer balı nereye ait sorusu ile sıklıkla karşılaşırız. Çünkü Rize’de üretildiği gibi Artvin bölgesinde de yaygındır. Ancak asıl kökeni Rize’nin Anzer yaylasıdır. Bu yayla sayısı belli olmayan çiçek türleri ile kaplıdır. Uzmanların yapmış olduğu araştırmaya göre 500’den fazla çiçek türü bulunur. En ilginç tarafı ise bu çiçeklerin tamamı yalnızca Anzer yaylasında bulunur. Yani, Anzer balı Rize’nin Anzer yaylasından başka bir yerde üretilemez.

Anzer Balı Özellikleri Nelerdir?

Anzer balı özellikleri arasında en göze çarpan düşük glikoz değerine sahip olması yer alır. Çok tatlı bir tada sahip olsa da, kokusu mis gibi olmasına rağmen glikoz değeri düşüktür. Anzer balının tat ve koku kalitesi oldukça yüksektir. Polenlerin kokmasını sağlayan volatil yağından kokusunu alır. Rengi de diğer ballardan farklı olarak biraz daha koyudur.

Anzer Balını Diğer Ballardan Ayıran Nedir?

Anzer balını diğer ballardan ayıran unsur onu üreten arı cinsidir. Kafkas arıları sadece Anzer balını üretir. Bununla birlikte diğer bal türleri tek bir çiçekten üretilirken Anzer balında binlerce çiçek türünün poleni vardır. Ayrıca Anzer balı çiçek balıdır. Bitki ve ağaç balı türlerinden farkı da budur. Ülkemizde de en faydalı ve en çok talep alan çiçek balı Anzer balıdır.

Anzer balı pek çok ülkeye ihraç edilir. Japonya, Almanya, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan ve Kuveyt bu ülkelerden birkaçıdır. Siz de dünya çapında yaygınlaşmış, sağlığa son derece faydalı olan Anzer balını  Anzer Balevi firmamızdan temin ederek kendinizin ve çocuklarınızın bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilirsiniz.

 


Warning: mysql_free_result(): 26 is not a valid MySQL result resource in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 198

Notice: Undefined variable: seo in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 210

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 210