Eminettin mah. Adliye Cd. NO:8/1 Merkez/Rize
0850 259 0300 - 0533 045 46 53 anzerbalevi@gmail.com
Anzer Bal Evi

Anzer Balı Özellikleri Nelerdir?

Anzer Balı Özellikleri Nelerdir?

2022-02-19 / Anzer Balı

Bal insanlığın tüketimine sunulan en değerli besinlerden birisidir. Arıların yaptığı bal ve arıların işleyişine dair her gücen gün daha fazla bilimsel araştırma yapılmakta, her defasında bilim insanları bir kez daha hayretler içerisinde kalmaktadır. Çünkü bala dair her şey mucizelerle doludur.

Ülkemizde bal tüketimi son derece yaygın olsa da her bal aynı değildir. Bu noktada bal dendiği zaman ilk akla gelen Anzer balı olmakta, tadanlar bu lezzetin müptelası olmaktadırlar. Bunun en temel nedeni Anzer balının özellikleridir.

Anzer balı doğanın insanlığa sunduğu armağanlardan birisidir. Bir taraftan olağanüstü lezzetler sunarken bir taraftan insan sağlığına pek çok açıdan faydası bulunmaktadır. Bu balın adı ise elde edildiği bölgeden gelmektedir.

Anzer balı Rize ilimizin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylasında üretilmektedir. Yayla gerek bölgenin gerekse tüm Türkiye’nin en eşsiz bitki örtülerinden birisine sahiptir. Bitki örtüsü çiçek ağırlıklı olan Anzer yaylasındaki çiçekler çok farklı özelliklere sahiptir ve arılar yaylanın çiçeklerinden beslenerek bu balı üretmektedirler.

Anzer Balı Doğanın Bir Mucizesidir

Anzer balı faydaları saymakla bitmez. Bunun en temel nedeni bölgedeki çiçeklerdir. Bölge başka yerlerde bulunmayan türlerde ve çok yoğun çiçekler barındırmaktadır. Ağacın olmadığı yerde arılar tamamen çiçekler içinde beslenmekte, bölgenin bütün zenginliklerini Anzer balı içinde birleştirmektedirler.

Bal türleri daha çok üretildiği iklimlere göre şekillenir. Arılar hangi iklimde, hangi bitkilerden beslenirlerse balın özellikleri de bunu ihtiva eder. Hatta kimi zaman iklim şartları bal üretimine uygun olmadığında arılar ya hiç bal yapamaz ya da daha az bal yaparlar. Bu durumda da bu eşsiz şifa kaynağına ulaşım zorlaşır.

Her ne kadar zaman zaman Anzer yaylasında da iklimler yıllara göre değişiklik gösterse de hemen her yıl belli bir düzeyde bal üretimi yapılabilmektedir. Bunun nedeni Anzer Yaylasının yol, otel gibi betonlaşmalara açılmamış olması, doğallığının korunması, çevre koruması, küresel ısınma gibi konularda daha duyarlı olunmasıdır. Bütün bunlar hem bal verimini hem de bal lezzetini etkilemektedir.

Anzer Balı Fiyatı Biraz Daha Yüksektir

Anzer balı yüksek enerji kaynağıdır. Gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi kahvaltıda tüketeceğiniz bir kaşık Anzer balından temin edebilirsiniz. Kalp sağlığı, damar problemleri, sindirim sorunları gibi pek çok alanda faydalıdır. Kanın temizlenmesinde, vücudun mikroplarının atılmasında destekleyicidir. Laboratuvar testlerinde diğer ballardan çok daha üstün özelliklerde olduğu tespit edilmiştir. Bunlara bağlı olarak da Anzer balı fiyatı biraz daha yüksek olabilmektedir.


Warning: mysql_free_result(): 26 is not a valid MySQL result resource in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 198

Notice: Undefined variable: seo in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 210

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/anzerbalevi/public_html/blog-detay.php on line 210